Barnmöte och matkasseutdelning

Under förmiddagen idag samlades ca 80 barn och ungdomar i missionscentret till barn- och ungdomssamling. Glädjande.

Under eftermiddagen gjorde vi en liten resa till grannbyn Lecheria. Som jag skrev om i tidigare inlägg så är det många familjer där som drabbats på olika vis av den senaste tidens kraftiga regn. Vi köpte därför in ett antal matkassar som vi nu delade ut.

Palavé må vara eftersatt på många områden. Många vägar som egentligen inte borde kallas vägar med mera. Många fattiga som bor här. Men Lecheria känns på många vis mycket värre. Svårt att sätta ord på det, det är nog något som måste upplevas.

Vi fick i alla fall möjligheten (och glädjen) att dela ut ett antal matkassar. Det var många tacksamma leenden som vi fick till svar.
Främst delade vi ut till haitiska papperslösa familjer, då dessa på grund av att de saknar identitet i landet oftast inte har möjlighet att få hjälp av staten.

Bifogar ett ljudlöst videoklipp längst ner för den som har lite tid. 22 minuter som börjar med att vi lämnar Maria och hennes dotter Crisla (som säkert många kommer ihåg från tidigare). Sedan gör vi några stopp till för att sedan återvända till Palavé.

22 minuters video (utan ljud) från besöket i Lecheria. Börjar med att vi säger hejdå till Maria och dottern Crisla för att sedan göra några stopp till på vägen innan vi återvänder till Palavé. (För den som har tid över och vill se lite av miljön).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *